Jdi na obsah Jdi na menu
 


Douglasův deník

DENÍČEK

6.7.2012 Dag je rošťák a už umí přijít na přivolání (samozřejmě ne vždy). Je velice bystrý  a velmi vnímavý. Doma ještě neudělal žádný bobek, vždy si řekně, že chce jít ven. Moc hezky baští, není vybíravý. Je to malý šikula.

 menu
7.7.2012 nyní Douglase učíme, aby celé dopoledne byl hodný a v klidu, protože budeme chodit do práce, a musí si zvyknout, že je doma sám s Dumasem. Jen dostane krmení ve svém čase pak rychlé venčení a pokračujeme v klidovém režimu. Odpoledne nám přijede syn Milan ze Švédska a uvidí Douglase poprvé, to budou oba dovádět.

9. a 10.7.2012 Dnes Douglas dostal od tety kvokací gumovou slepici. No úžasná hračka a hlavně výdrž štěňátka je neuvěřitelná. Kvoká ostošest. Zpestřením jídelníčku byla kost. Douglas hlodal jak o život. Dumčovi též moc chutnala.
 menu
13.7.2012 Procházka do Stromovky byla velkým zpestřením, Dag běhal za kámoškou Bárou jako blázen. Moc se mu to líbilo.

Gratulujeme 

 14.7.2012 Dnes má Douglas narozeniny - 2 měsíce. Je to divoch, ale je velmi poslušný. Za chvilku vyrážíme na procházku, tak uvidíme co vymyslí za lumpárnu.

 

17.7.2012   Ráno Douglas nechtěl už v 5.30 spinkat, a tak pokládal za super hru to, že bude Dumase mučit. Dumas začal štěkal a v našem domě začalo být  veselo. Ale babička to vymyslela - kluky oddělila a byl zase klid. Procházka ve Stromovce byla super, Douglasovi se povedlo sebrat  Barče klacek. S Dumasem se pak o klacek tahal a nakonec ho spolu kousali. Na večer jsme se šli podívat na návštěvu k Hedvice, která právě má 6 týdení  štěňata NO. Douglas si s nimi hezky pohrál a nyní již dadá - chlapeček se velmi unavil a jak mu vyhládlo! 

menu
18.7.2012 dnes jsem to vymyslela já, abych předešla ranním hrátkám, které jsou velmi hlučné, tak jsem kluky ráno zavřela do boudy a oni dadají ještě teď. No super - hrátky budou až později. 

 

19.7.2012 Dnes jsme byli na očkování a na prohlídce. Douglas byl vzorný, ani nepípnul a vlezl i na váhu. Váží 13 kg. Dumas byl moc pochválen od paní veterinářky a je naprosto v pořádku po zdravotní stránce.

 menu

20.7.2012 Procházka Stromovkou a hrátky s Dumasem jsou super.

21.7.2012 Od rána vařím a připravuji Douglasovi na dovolenou maso, aby měl pestrý jídelníček od každého druhu masa a taky nějakou rybičku. Musím ho velmi pochválit celé dopoledne spinkal a ještě v tom pokračuje. Dumas ho samozřejmě rád doplňuje. Za chvíli jdeme na velkou procházku do Stromovky.

 menu  

26.-29.7.2012 jsme byli na setkání přátel Novofundlandských psů v Heřmani. Pobyt byl ve vlastních stanech u rybníka. Bylo to super. Přijel i bráška Dante a tak se Douglas vyřádil. Též se zde poprvé koupal a ukázal, že plavat je hračka. Plavání se Douglasovi velmi líbí a jak byla příležitost šup a byl v rybníku. Panička musela být pořád ve střehu.

30.-31.7.2012 jsme trávili na Orlíku, Dumas a Douglas plavčili pro aport jako diví. Douglas už též nosí aportek z vody. Je to malý šikula. No napodobuje velmi Dumase.

 menu

2.8.2012 dnešní procházka do Stromovky byla k Vltavě, kde se kluci kachnili. Moc se jim to líbilo. Večerní procházka byla velké zpestření pro Douglase. Kamarád jezevčík  s kterým se Douglas velmi vydováděl byla velká podívaná i pro procházející kolemjdoucí. 

 8.8.2012 Dnes si Douglas hezky pohrál s křížencem ve Stromovce. Též  se opět koupal a ve Vltavě.

menu

13.8.2012 Douglas v pondělí ráno byl velmi neklidný a pořád se chtěl podrbat u ocásku, tak jsem ho začala prohlížet a on mi ukazoval, kde ho to svědí. Měl klíště, ale vše je zase v pořádku. Inteligentní tvoreček....

http://www.e-party.cz/img/dort-pohadkovy-05-scooby-doo.jpg

14.8.2012 Dnes je velký den. Douglas slaví 3 měsíce.  Dostal novou pískací hračku a velkou kost. Jo, z pískací hračky má obrovskou radost a pořád si s ní hraje, ale Taťka Milan není moc nadšený, protože Douglas ručí sledování televize... Cha chá:)

16.8.2012 Byli jsme na třetím očkování u paní doktorky a Douglas se jí moc líbil, ale byli jsme pokárani, že moc rychle roste a je těžký. Musíme upravit jídelníček a přidávat fosfor s vápníkem. Tak snad to bude v pořádku - když ono Dagovi moc chutná no...

menu

 17.-24.8.2012 jsme se dovolenkovali na Orlíku. Denně jsme plavali a dováděli. Douglas také jezdil na serfu. Je to šikula. Dumas mu to ukázal a Douglas to zopakoval. Byl to hezký týden.

28.8.2012 den jak malovaný, kluci byli celé dopoledne vzorní a náš Milan (syn) se o ně staral. Odpoledne a večer velké venčení s Bárou a s novou kámoškou labradorkou. Douglas je čert a pěkně to s ním šije. Přes noc nám okousal skříň. Tak to je první pes, který mi něco doma likviduje. Čertík jeden...

menu

5.9.2012 jsme byli na cvičáku. Poprvé byl Douglas v kotci s Dumasem a byl vzornej. Zkoušeli jsme poprvé kladinu a úspěchem. Aport se mu též povedl. Pak bylo velké focení na webové stránky ZKO Stromovka.

8.9.2012 Ráno velké vážení  Douglas váží 26 kg - drobeček. Odpoledne procházka s přáteli a jejich čtyřnohými přáteli NF v Šárce - Džbán byl hezkým zpestřením dnešního dne. Douglasovi i Dumasovi se to velmi líbilo a zakončení procházky bylo koupání v potoce.

 

od-albyonurajce.net

 

 

 

menu

 9.9.2012 Výlet do Bíliny s relaxací na zahradě u babičky se studenou sprchou a pak procházka pod Bořeň s Romanou a Bastienem,  Mirkou a Tončou byla moc pěkná. 

11.9.2012 Velmi teplý den, tak jsme se koupali ve Vltavě a pak šli na cvičák do Stromovky. Na cvičáku Dumas nacvičoval na zkoušku STPr2 a Douglas cvičil aport a učil se kladinu. Pak jsme se fotili a Dag si hrál. Odchod domů byl ve smečce, šlo s námi 7 psů tak se Dag vyřádil. 

11.gif

14.9.2012 Dnes jsou Douglasovi 4 měsíce. A rostou mu nové zoubky. Ten je legrační...

menu 

 16.9.2012 Na Orlíku se dag poprvé koupal v šampónu a moc se mu to líbílo. Pak následovalo plavání a hrátky na louce s Dumčou.

 

18.9.2012 Návštěva cvičáku a první obrana. Douglasovi se figurant náramě líbil a Dag ho chtěl sežrat. Bylo to moc pěkný a Kája figurant Daga moc chválil. Byla to spíš jen taková hra, protože Dag přezubuje tak musíme být moc opatrní při kousání. Dumča kousal též a taky byl moc pochválen.

menu

22 a 23.9.2012 Procházky ve Stromovce byli super. V sobotu si Dag hrál s maďarským ohařem ve věku 5 měsíců a pak přišel 11 měsíční staford a to se Dagovi nelíbilo, i zuby vycenil a dal mu najevo, že takhle né! V neděli šla do Stromovky s námi Káťa a Dag ukazoval co všechno už umí a hlavně jak pěkně poslouchá na zavolání. Večerní hrátky u Hedviky byli krásným zakončením hezkého víkendu.

30.9.2012 Procházka ve Stromovce a dovádění s Bárou a Dumčou bylo super. 

menu

3.10.2012 Velká akce u nás doma. Koupala jsem Dumase na sobotní výstavu a Dag to velmi špatně nesl, že se taky nekoupe. Řval jak pavián a zaměstnal jak syna tak manžela, aby ho sklidnili. Velmi mi to připomělo situaci, když jsem měla Badíka. Že by geny??? V sobotu nám držte palce Dumas jde na Oblastní výstavu.

 6.-7.10.2012  jsme našli 2 vypadlé zuby Douglase - je srandovní. Taťka Dumas v sobotu získal již druhé ocenění V1, vítěz třídy   

menu

10.10.2012 dnes měl Dag premiéru při canisterapii v domě seniorů a byl úžasnej. Choval se jak profesionál. S Dumčou byli super dvojka a senioři byli nadšený.

14.10.2012  MVP České Budějovice Taťka Dumas V1, NEJLEPŠÍ VETERÁN, BOV. V závěrečné soutěži o nej.veterána výstavy byl Dumas vybrán k 5 nejlepším veteránům. Zároveň splnil podmínky pro udělení titulu "Veterán ŠAMPIÓN ČR. Douglas byl poprvé na výstavě a choval se jak opravdový profík.
Dnes je také Douglasovi 5 měsíců. "Gratulujeme"

Dostal nové hračky, no ten dovádí.

menu

21 .10.2012 dnes jsme byli v ZKO Podlešín na stopách. Sešla jsem se tam se Zdenou a Ivetou a jejich psí smečkou. Dumas měl cizí stopu dle FPr3 a Dag začal stopu s lomem. Moc jim to šlo. Odpoledne jsme šli Stromovku a Dag dováděl s Bárou.

 

25.10.2012 návštěva v ZKO Libeň. Douglas si tam našel kámoše briarda Winyho. Moc hezky si pohráli.

menu

27.10.2012 Dnes viděl Douglas poprvé sníh. Nejprve chodil za mnou a bylo mu divné, že vidí ty šlápoty. Pak radostí běhal a skákal. Domů jsme přišli pěkně mokrý. A kluci teď spinkaj.

7.11.2012 Dnes Douglas poprvé zvedl nohu, když se venčil. No je vidět, že už je to velký pes!

menu

9.11.2012 Dnešní ranní venčení bylo velmi pestré. Když jsme se vraceli z venčení tak se k nám hnal velmi opilý muž. Když k nám došel na cca 5 m, tak Douglas začal velmi bojovně štěkat a vše sledoval i Dumas, který kontroloval zda to Dag dělá správně. Po chvilce to opilec vzdal a šel pryč. Musím říci, že mě ten mrńous Douglas pořád překvapuje a to mu není ani 6 měsíců a už zahnal opilce. No super!!!

61.gif

  Gratulujeme 

14.11.2012 dnes slaví Douglas 6 měsíců. Jdeme na návštevu do domu seniorů a Dag s Dumasem potěší babičky a dědečky. Jupí...

menu

Dnes 25.11.2012 jsme podnikli výlet po okolí Prahy. Šla jsem s Helenou a její smečkou        (4 malý knírači). Bylo to super. Počasí vyšlo na jedničku. Zastavili jsme se u Blanky v Roztokách a musím říct, že jsme se pěkně prošli. Dumas s Douglasem si tento výlet moc užívali. Musíme ho někdy zopakovat.

 8.12.2012 jsme byli na Ortlíku. Dag a Dumča se česali, foukali a pak si hráli. Moc se jim to ve sněhu líbilo.

menu

10.12.2012 Dnes jsme byli na cvičáku, kde jsme trénovali poslušnost a obranu moc se to klukům líbilo. Domu jsme dorazili dost pozdě a teď kluci chrápou a jsou dost hlučný. 

29.gif

  Gratulujeme 

14.12.2012  Douglas slaví 7 měsíců. Chlapeček nám už narost do velikosti velkého psa. Dokonce už zvedá i nožičku.

15.12.2012 Dlouho plánovaný  výlet na Ameriku se pro špatné počasí opět odložil. Místo toho jsme podnikli klouzající procházku v dešti na Letnou, a při té příležitosti jsme si s Dumasem a Douglasem vyzkoušeli jízdu na jezdících schodech v metru. První pokus nebyl zcela ideáln, ale druhý byl velmi úspěšný a kluci jeli jak profíci. Tak schody už umíme. 

menu

 18.12.2012  Na včerejším cvičáku se kluci dost dobře zmazali a mohli konkurovat čuníkům. Dag ještě jako velkou zábavu viděl válet se při hře s boxerkou.

 

 20.12.2012 Návštěva u veterinířky proběhla velmi dobře. Moc se jí Douglas líbil a váha našeho drobečka je 47 kg. Také jsme zajeli k Jarce, aby Douglase viděla, jak vyrostl. No bylo obrovské vítání.

menu

22.12.2012 velké venčerní ve Stromovce s kámoškou Jeesí a nakonci procházky si Douglas usmysle, že se půjde vykoupat. Asi víte jak vypadal. No a dnes 21.12.2012 od rána pršelo, takže ještě neuschnul.

28.12.2012 Opravdu náročný den. Ráno jsme Dagem, Dumčou, Jesií a Markétou šli velkou procházu Stromovkou a odpoledne velkou procházku z Nebušit do Šárenského údolí - k Veselíkum a zpět do Nebušic.

menu

29.-30.12:2012 Venčení s Helenou a její smečkou je opravdu super. Dneční ranní Letenské dovádění se klukům moc líbilo hlavně Dagovi. Potkali jsme tam kamarádky "Porcelánky", tak byl Douglas ve svém živlu - hraní.

4.1.2013 Dnes velký úspěch. Douglas už umí štěkat na povel. Mám radost. Pamlsek a vlídné slovo dělá divy.

5.1.2013 Na cvičáku Dag i Dum kousali na Vénu a na Packu (to je přezdívka figurantky). Také jsem Douglasovi vzala poprvé činku jako aport. Byla jsem překvapená jak Dag hned věděl, jak se to nosí a super aportuje čiku jako profík. Samozřejmě, že činku mám zatím na šňůře, aby mi s ní nikam neodběhl, ale i to je úspěch.

8.1.2013 Dnešní cvičák byl opět velmi úspěšný. Zkoušela jsem s Douglasem plazení pod nácvikovou pomůckou. A výsledek super - Dag plazil a to jsem teda fakt koukala i já.

29.gif

  Gratulujeme 

14.12.2012  Douglas slaví 8 měsíců. Narost do velikosti velkého psa. A je moc šikovnej. Umí už plno věcí jako např. štěkání na povel, odložení, aport, atd... Dokonce jsem s ním zkoušela vyštěkání na revíru a on opravdu štěkal. No šikula!

 Celé svátky jsme s Douglasem a Dumasem chodili dlouhé procházky se smečkou Heleny s malými knírači a s Markétou s australačkou Jesií. Bylo to super. Leden jsme začali pracovně. Pravidelný výcvik mě už přesvědčil, že na jaře pujdeme s Douglasem na zkoušky z výkonu. 

menu

23.1.2013 Návštěva v domě seniorů. Náš camisterapeutický tým opět exceloval. Douglas byl též úžasnej. Dokonce i opatrně vlezl klientům na klín a chtěl se chovat. Hezký den.

30.1.2013 Dnes jsme byli na stopách. Byl velmi silný vítr, ale kluci stopovali  moc hezky. Dumas udělal stopu ve tvaru U s 5 předměty. Douglas měl 2 stopy ve tvaru L a moc pěkně je vypracoval. Procházka Stromovkou, kde Douglas opět trochu posiloval své tělo. V soboru 2.2.2013 jsme pozvaný do ateliéru na velké focení. Tak jsem zvědavá jaké budou fotečky.

menu

Čtvrtek 7.2.2013 velký výlet směr Plzeň. Nejprve kontrolní prohlídka u paní veterinářky v Dobřanech,  Douglas má 54 kg a moc se líbil i  Bohoušovi, kterýtam za námi přijel. Pak naše cesta vedla na návštěvu k Mařence a Rudolfovi, do jejich nového bytu. Dumas s Douglasem se jim byli uákzat a též nás moc chválili, jak jsou kluci pěkný. Při cestě domů jsme ještě zajeli k Jarce a Milošovi, kde jsme taky sklidili pochvalu. Domů jsme dorazili ve 23.00 hod. To byl náročný den.

 9.2.2013 Ranní venčení s Helenou a její smečkou. Posilování Douglasova svalstva, odpolední obrana na cvičáku a velká procházka podvečerní Stromovkou s Markétou a  Jesií, s Petrou a Athosem byla zakončením dnešní soboty.

menu

10.2.2013 Ranní vycházka na Letné s Helčou a její smečkou. Odpolední procházka s Markétou a Jesií. Trénovaní stop a nácvik na výstavu. 

11.gif 29.gif

Gratulujeme  

14.2.2013 Douglas slaví 9 měsíců

Na cvičáku jsem s Douglasem byla v řadě a moc nám to šlo. Dokonce Douglas zvládl i plazení. Je to šikula.

16.2. - 23.2.2013 Mariánská v Krušných horách - užíváme si sněhových radovánek. Douglas se ve sněhu potápí jak ve vodě. Dumas po zádech sjíždí kopce.

menu

24.2.2013 Nádherné ráno a procházka v bílé Stromovce. Dumas s Douglasem si to fakt užili. Napadlo plno sněhu, který byl úžasný. 

2.1.2013 Výlet na Malou Ameriku - Srbsko den jak malovaný. Moc jsme si to užili, kluci lítali ve sněhu. Byla s náma i kámoška Jesie.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/2.3.2013_Mala_Amerika_._Srbsko/

menu

13.3.2013 přihlásili jsme se do fotosoutěže Blesku

http://hobby.blesk.cz/soutez/nejpes/2013/profil/7797/douglas/

a do soutěže TV Nova

http://soutez.tn.nova.cz/profil/35074

11.gif

14.3.2013 Tak už je Douglasovi 10 měsíců. Začíná nám výstavní a pracovní sezóna. 30.3.2013 první klubová výstava NFK ČR, 31.3.2013 MVP České Budějovice, 1.4 .2013 Oblastní výstava Hořovice, 1.5.2013 první zkouška ZZO dle Národního zkušebního řádu.

23.3.2013 velká procházka Stromovkou s partou pesanů. Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/10.2.2013_a_23.3.2013_Ranni_Letna_a_odpoledni_Stromovka/

24.3.2013 Trénink stop v Horoměřicích za velmi chladného až mrazivého počasí. Vál silný ledový vítr, ale stopy oba moji kluci zvládli. Procházka po okolí Únětického potoka a návštěva Horoměřického cvičáku zakončila super den. Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.3.2013_Horomerice_-_stopy%2C_maly_vylet_a_navsteva_cvicaku/

 

 

30.3.2013 klubová výstava NFK ČR - naše první výstava

 

Posudek: 10-ti měsíční pes, dostatečně pevná kostra, standardně utvářená hlava, hluboký leč mírně užší hrudník, korektní úhlení pánevních končetin, vyrovnaná povaha.

Výborný 1, Vítěz třídy mladých

 

31.3.2013 MVP České Budějovice - naše 2 výstava

Posudek: Střední rámec, jemnější hlava a morda, kratší krk, mírně přestavěná záď, dostatečná fronta, strmě úhlen vzadu, méně dynamický v pohybu zadních končetin.

Výborný 1, CAJC

1.4.2013 Oblastní výstava Hořovice - naše 3 výstava 

Posudek: 10 - ti měsíční pes, mohutný, hlava typická, tmavé oko, skus ok, varlata ok, hrudník prostorný, nepatrně podložené hrudní končetiny + bočené lokty, pes ve vývinu.

Výborný 1, Vítěz třídy

Velmi úspěšný víkend 3 výstavy a všechna velmi úspěšné s 1. místem

menu

6.4.2013 Odpolední cvičák, pak trochu tahání a následně první koupel ve Vltavě. Kluci si plavání náramně užívali.

8.4.2013 Večerní výcvik na cvičáku ve Stromovce. Prověrka poslušnosti na zkoušku ZZO  no už se nám to blíží.

menu

11.4.2013 Návštěva  u veterinářky a velké vážení. Váha  57,6 kg zdráv. Cestou jsme se zastavili u Jarky a šli jsme na procházku. Douglas s Dumasem dováděli s Hančou. Byl to hezky strávený podvečer.

29.gif14.4.2013 Douglas slaví 11 měsíců.

28.4.2013 Velký den, kde Dumas od Trojské skály složil svou 15 zkoušku a to STPr3 dle řádu IPO. 

  1.5.2013 v ZKO Stromovka  Douglas  z Březinského zámku složil svou první  zkoušku ZZO ve věku 11 měsíců, dle Národního  zkušebního řádu. Získal bodové ohodnocení  50 bodů a "prospěl".  Douglas se na zkoušce choval jako pes profesionál a udělal mi velkou radost. Velmi korektně posuzovala rozhodčí Renata Angelová - Machová, která viděla i sebemenší chybičku. Krásně strávený úspěšný den provázela i bezvadná parta lidí.  Všem patří velký dík.

7.-12.5.2013 Zahájili jsme vodní sezónu na Orlické přehradě. Dumas s Douglasem si plavání náramně užívali. Výlet s kámošem Bobešem do zátoky se též velmi vyvedl.

Fotky na: http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Orlik_7.5.-12.5.2013/

menu

29.gif Dnes 14.5.2013 slaví Douglas 12 měsíců - 1 rok11.gif

Byli jsme na cvičáku na obranách, kde si to Dumas s Douglasem užívali. Večer kluci dostali velou kost a velké vepřové ucho.

15.5.2013 Koupání ve Vltavě a stopa dle ZM byla dnešní náplní odpoledne.

menu

 22.5.2013 Canisterapie  v domě seniorů. I přes nepříznivé počasí se vše podařilo jak mělo. Douglas samozřejmě zase exceloval. Hezky jsme si tuto návštěvu užili. Na závěr jsem některým seniorům předala fotky s jejich psími kamarády. Měli z toho obrovskou radost. Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Canisterapie_v_dome_senioru_22.5.2013_Praha_Dejvice/

25.5.2013 Ranní procházka Stromovkou a stopa dle ZM. Odpoledne jsme si byli opět zkusit eskalátory do metra a zítra nás čeká MVP v Litoměřicích, tak snad budeme úspěšný.

menu

26.5.2013 Tak nám to tentokrát na výstavě nevyšlo. Douglas den před výstavou nechtěl jíst a ještě dostal průjem. Prostě nám to nesedlo asi mu nebylo dobře. Počasí nám též nepřálo pršelo jen se lilo. Tak snad příště bude výsledek lepší. Vždy není posvícení no.

6.6.2013 Trénování poslušnosti na zkoušku ZOP na Letné.

7170_321446297985822_1504613548_n.jpg

menu

7.-9.6.2013 Orlík velmi pracovní úklidový víkend. Ale procházky s Dumasem a Douglasem  jsme zvládli a i jsme  si zaplavali.

14.62013 Návštěva u paní veterinářky kluci váží 57 kg a jsou OK.

menu

15.-16.6.2013 Orlík a výlet do zátoky s veverkama Pražských krysaříků zakončené koupáním v přehradě. V něděli trénování stop Douglas dle ZM a Dumas dle ZVV2. Oba vypracovali stopu moc pěkně.

menu

18.-20.6.2013 Výprava do Roztockého háje podél Únětického potoka. Moc krásná příroda a hlavně stín. Kluci se máchali v potoce a pak se vykoupali v Únětickém rybníku, kde se pořádně schladili v těchto strašných vedrech.

22.6.2013 vycházka v Roztockém háji s Blankou a NF Kimou. Kluci se s Kimou honili a cachtali  v potoce. Hezky strávené dopoledne.

menu

23.6.2013 můj Douglas z Březinského zámku úspěšně čili na výborně složil zkoušku ZOP dle řádu ČMKJ. Body 46 poslušnost a 47 poslušnost ve skupině + chůze po nepříjemném materiálu a přenášení psa. Celkem 93 bodů. Velmi korektně posuzovala paní Ing. Michaela Martinů. Super parta psovodů a příjemná atmosféra dokreslovala velmi pěkný den. Mám velkou radost.

28.6.-7.7.2013 Dovolená na Orlíku a trochu vodního výcviku se klukům moc líbil. Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Leto_2013

menu

10.7.2013 Koupání ve Vltavě a cvičák v Horoměřicích s Helčou a její kníračí smečkou. Procházka Únětickým hájem. Večer návštěva Jany s Kesinkou a její úprava srsti před výstavou. Po úpravě jsme šli na Letnou vyběhat Kesinku a Dumase s Douglasem. viz foto s videem.http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/10.7.2013_navsteva_Kesinky_a_Jany_u_nas/#31567_10200233104656478_1441565788_n.jpg

video zde: https://www.facebook.com/photo.php?v=10200233194738730

11.7.2013 Cvičák Libeň a trénink v obranách na Davida byl super, Douglas to nezapoměl a kousal dobře. I revír s vyštěkáním udělal na jedničku. Také se s Douglasem připravujeme na další zkoušky z výkonu a to dle řádu IPO - což je zkouška BH a na zkoušku ZM dle NZŘ. No máme plno práce před sebou.

menu

18.7.2013 návštěva u naší paní veterinářky v Dobřanech a verdikt, že jsou kluci  zdraví a v dobré kondici bylo velmi potěšující. Zastavení na cvičáku a setkání s  Bohouškem bylo velmi milé. Cestou domů jsem kluky vykoupala v Litické přehradě u Plzně, aby se schladili v tom vedru. 

19.-21.7.2013 Odjezd na Orlík a koupačka v Orlické přehradě. Už se těšíme! Trénování stopy a vodních prací. Moc si to kluci užili. foto na: http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Leto_2013/

menu

26.-28.7.2013 Dovolená s Nf v Heřmani u Písku. Sjeli jsme se zde u Blanky na chalupě s úžasným rybníkem uprostřed. Krásné až velmi teplé počasí, ale zapříčinilo, že jsme pobyt zkrátili. Prudké slunce nám dávalo dost zabrat, proto jsme byli pořád naložený v rybníce i se psy. Nešlo ani pořádně cvičit pro velké vedro. Ale užili jsme si to i tak. 28.7.-4.8. jsme přejeli na orlík. kde jsme trávili týden na dovče u přehrady. Zde Dumas i Douglas nacvičovali vodní práce. Také jsme stopovali a dělali poslušnost dle BH. Fotky zde:  http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Leto_2013/

Od 5.8.2013 jsme týden v Praze, ale vedra jsou ukrutný, jezdíme se psema na Unětický potok, kde je i krásná procházka lesem podél potoka. Kluci se zde velmi ochladí a je jim fajn.

menu 

O prázdninách nezahálíme a chodíme trénovat do ZKO Libeň a Suchdol. Včera 13.8.2013 jsme poprvé trénovali vysílačku, a docela se nám napoprvé povedla Douglas je šikula.

14.8.2013  trénink v ZKO Suchdol (Horoměřice). Super parta Helča, Alča, Toša. Udělali jsme si s Douglasem stopu dle ZM a povedla se. Také se Douglasovi povedla krásně skočit překážka mám z něj radost.

Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/ZKO_Liben_-_treninky

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/ZKO_Suchdol_Horomerice_-_treninky

28.8.2013 Trénink v ZKO Suchdol. Stopa ZM pro Douglase na hlíně nic moc -  nechtělo se mu, ale rozešel se a lom i předmět krásně našel. Dumas stopa dle FH1 s ostrým lomem - Dumas hezky stopoval ostrý lom mu dělal problém, ale Dumča ho našel. Pěkná stopa. Lehce jsme zatrénovali poslušnost a pak jsme přesli na obrany. Dumas super a Douglas pomalu, ale jistě velké zlepšení v zákusech i Kája (figurant) měl radost.

menu

29-1.9.2013 Na Orlíku se kluci koupali v šampónu. Douglas tahal, aby měl svaly a kondičku a přitom jsme hledali houby. Našli jsme plný košík.

5.9.2013 ZKO Libeň trénink na zkoušky. Poslušnost i obrana super

menu

11.9.2013 ZKO Suchdol (Horoměřice) stopa dle ZM na hlíně obstojná, ale umíme lepší. Kousání na Káju super, krásný náskoky na řídítka. Moc pěkný!

12.9.2013 Návštěva u veterinářky na kontrolu. Douglas váha 57 kg zdáv a Dumas 55,5 kg zdráv, až na bolavou nohu v zápěstí přední pravé. Tak Dumča je teď pacient se zavázaným zápěstím, ale je vidět, že mu to dělá dobře.

menu

13.9.2013 Orlík a velká příprava na klubovou výstavu NFKČR

15.9.2013 Klubová výstava NFKČR Praha Džbán - nepochopila jsem proč rozhodčí mačká psovi varlata! Údajně pro měkkost varlete ohodnotil Douglase pan rozhodčí Miroslav Václavík známkou "Dobrá".  Nechápu!!!

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/15.9.2013_Klubova_vystava_Dzban/

menu

20.9.2013 návštěva veterinární kliniky v Praze - vyšetření varlat - varlata jsou naprosto v pořádku. Koukali na mě jak na blázna. 

25.9.2013 trénink v ZKO Suchdol (Horoměřice) na zkoušku BH, na kterou jdeme 5.10.2013

menu

28.9.2013 Klubová výstava Mohelnice - rozhodčí Daniele Poltri /I/ - Výborný 4

29.9.2013 Speciální výstava Mohelnice - rozhodčí Bernard Metraux /CH/  - Výborný 3

Otec VCh.Dumas splnil Klubového veterán šampióna KNF pes.
 

1383952_371642702966181_1049603250_n.jpg

Krásné výstavy s pěknou atmosférou a hlavně provázené slunečným dnem. Velmi vydařený víkend se spoustou správných lidí. Všem děkuji. 

 Dne 5.10.2013 v ZKO Zbraslav  Douglas  úspěšně složil zkoušku BH na  48 bodů a druhou část zkoušky, což je chování psa v dopravním ruchu jsme splnili.

                     Fotky na: http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/5.10.2013_Zkousky_v_ZKO_Zbraslav_BH/

menu

Dnes 8.10.2013 trénink na cvičáku ve Stromovce na zkoušku ZPU1.

11.-13.10.2013 víkendové setkání v ZKO Doksy u Máchova jezera. Páteční příjezd za velkého deště nás neodradil. Sobota byla velmi příznivá a ranní poslušnost a následný výlet k Máchovu jezeru byl úžasný. Odpoledne oběd v místní restauraci u náměstí byl zakončením krásného výletního sobotního dne. Večerní opětovný déšť nás nutil popíjet a relaxovat v klubovně. V neděli ráno jsme odjeli na stopy a pak jsme šli do lesa na houby. Po návratu z hub jsme měli obrany, kde si pesani zakousali a odpoledne byl odjezd na hrad Bezděz. Krásné počasí dokreslovalo nádheru celého hradu a výhledu do okolí. Krásně strávený  víkend se super lidmi a úžasným vyžitím.

23.10.2013 Trénink v ZKO Suchdol se velmi vydařil jsem spokojená. Stopy byli velmi dobré, poslušnost dle ZPU1 moc pěkná a obrana super. Kája je opravdu jednička figurant.

25.-28.10.2013 Orlická přehrada a velice vydařené zakončení sezóny.

menu

8.-10.11.2013 víkend v Bílině. Procházky po cestách, kde jsem chodila jako holka. Je fakt, že teď tyto cesty nikdo neudržuje a tak jsme lezli i křovím. Klukům se to, ale evidentně líbilo.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/8.-10.11.2013_Bilina/

16.11.2013 Velký den Douglase - no moc se nám ten den nevyvedl, neboť Douglas na stopě zapřel oba předměty a tím pádem jsme dostali málo bodů a na poslušnosti jsme nastoupili s jednou nulou a holt jsme se nevešli o 8 bodů na splnění zkoušky ZPU1. Ale nám to nevadí uděláme příště. Bylo krásné počasí a společnost super lidí. Kantýna fungovala úžasně a odpolední společná procházka dokreslila krásný den. Fotky na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/16.11.2013_Zkousky_ZOP_a_ZPU1_v_ZKO_Suchdol/

menu

1.12.2013 trénink  stop a obrany v ZKO Suchdol byli velké zpestření nedělního odpoledne.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/1.12.2013_ZKO_Suchdol-Horomerice

5.12.2013 jsme byli na RTG DKK a DLK

menu

14.12.2013 Výlet na Ameriku, kde Douglas jel poprvé vlakem. Myslím, že výlet se vydařil a byl to moc pěkně strávený sobotní den. foto na:

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/14.12.2013_Vylet_na_Americe/

15.12.2013 Poslední trénink obran v tomto roce v ZKO Suchdol

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/15.12.2013_ZKO_Suchdol_Obrany/ 

menu

24.12.2013 šdědrý večer  a hlavně dárečky se klukům moc líbili.

28.12.2013 Vánoční obranářský závod v ZKO Jinonice. Velká účast a super atmosféra. V ZZO 23 účastníků. Douglas obsadil 12.místo s 50 body. Jeho první závod. Douglas byl úžasnej a mám z něj radost.

menu

 Hanácká národní výstava Brno 5.1.2014 s Douglasem jsme poprvé cestovali na výstavu vlakem. Bylo to moc pěkný a můj Douglas se choval jako profík pes. Eskalátory a průchod vlakem přes spoje vagónů zvládl na jedničku.

Posudek: 19 - ti měsíční pes s dostatečnou kostrou, správně modelovaná hlava, velmi dobře vyvinutý hrudník, velmi pěkné pohybové charakteristiky, vyrovnaná povaha.
 Výborný 1, CAC

11.1.2014 Zimní závod Mělník - Mlazice. Krásné počasí a příjemné prostředí v ZKO Mlazice. Vyrazili jsme do kategorie ZZO  a obsadili jsme - 12.místo
Fotky na: http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.1.2014_Zavod_Melnik_-_Mlazice

menu

26.1.2014 Trénink v ZKO Suchdol - stopy a obrany

od-albyonu.rajce.idnes.cz/26.1.2014_ZKO_Suchdol/

9.2.2014 ZKO Suchdol - stopu měl Douglas se 4 lomy a 3 předměty s krásně jí vypracoval.  Malá poslušnost na cvičáku a pak procházka s Evou, Martinou. po procházce jsme jeli dělat očistu neboď kluci (Dumas s Douglasem) po stopách byli jak čuníci.

menu

 23.2.2014 Trenink stop a obran v ZKO Suchdol. Návštěva u Martiny a hraní s Andynkou se Dagovi moc líbilo.

28.2.-1.3.2014 Výlet do Bíliny. Venčení s Romanou a s Bastienem

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/28.2._a_1.3.2014_Bilina/

menu

2.3.2014 Nedělní trénink stop ve společnosti Markéty s Jesií a Evy s Badem

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/1.3.2014_Stopy/


2.3.2014 Obrany v ZKO Suchdol

menu

5.3.2014 Návštěva v domě seniorů Eliška - opět zase  celý team. Z návštěvy jsem šla s Dumasem a Douglasem pěšky z Břevnova až domů do Bubenče. Hezká procházka.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/5.3.2014_Navsteva_v_dome_senioru_Eliska/

8.3. Obrany v ZKO Stromovka a 9.3.2014 stopy v Horoměřicích

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/8.3.2014_obrany_v_ZKO_Stromovka._9.3.2014_Stopy/

menu

6.4.2014 Trénování stop, poslušnosti a obrany v ZKO Suchdol

od-albyonu.rajce.idnes.cz/6.4.2014_Stopy%2C_poslusnost_a_obrany_-_ZKO_Suchdol/

13.4.2014 Zkoušky dle IPO v ZKO Suchdol - stopa dle zkoušky FPr1 se nám nepovedla. Pole na kterém jsme stopovali bylo den před zkouškou postříkáno. Ale ani atmosféra na těchto zkouškách nebyla příjemná. Atmosféru jaká zde panovala vytvářel rozhodčí Lubomír Jonáš. Já už určitě na tohoto rozhodčího nikdy nepojedu. Velmi mě zklamal.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.4.2014_Zkousky_dle_IPO/

19.4.2014 Orlík kluci si to opravdu užívali.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/Orlik_19.4.2014

menu

20.4.2014  úspěšně složená zkouška ZM. Stopa 39, poslušnost 43 a obrana 43. Posuzoval rozhodčí J. Stareček.Velký dík ZKO Suchdol. Mám velkou radost. od-albyonu.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Zkousky_dle_NZR_ZKO_Suchdol_aneb_Douglasovo_zkouska_ZM/

26.4.2014 Zkoušky  NZŘ v ZKO Stromovka já a Douglas jsme dělali asistenty při zkoušce ZZO. Také mě moc potěšilo, že všichni, které trénuji jako instruktorka zkoušky úspěšně splnili.

menu

30.-3.5.2014 Vodní výcvik v Pasohlávkách. Velmi pěkně strávený prodloužený víkend, který splnil to co jsem si potřebovala na vodě vyzkoušet. Velká škoda, že tento výcvik není směrován ke složení zkoušek. Všem děkuji za super strávené dny.        

od-albyonu.rajce.idnes.cz/30.4.-3.5.2014_Pasohlavky-_vodni_prace losta.rajce.idnes.cz/Vodni_vycvik_Pasohlavky_1.-_4.5_2014#DSC_0038.jpg

7.-11.5.2014 Krásný prodloužený víkend na Orlíku. Kluci si to velmi užívali.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/7._-_11.5.2014_Orlik_Dumas_a_Douglas

menu

12.5.2014 Návštěva v dome seniorů Eliška v Praze 6-Břevnov

. Tam jsme jeli autem a zpátky jsme šlapali pěšky

12.5.2014 Návštěva v domě seniorů Eliška Praha 6 - Břevno

11.gif

14.5.2014 Douglas slaví narozeniny - 2 roky. Přejeme vše nejlepší...

17.5.2014 Závod o putovní pohár města Zlonic - Douglas v kategorii Zm obsadil 4. místo. Nejlepší stopa a poslušnost.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/17.5.2014_Zavod_o_Zlonicky_pohar/

menu

21.5.2014 Trénink poslušnosti a obrany v ZKO Suchdol. Krásná poslušnost a ještě hezčí obrana. Kájo děkujeme!

 13.6.2014 Procházka Roztockým hájem, bylo to super. krásná příroda a ten klid a pohoda.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.6.2014_Roztocky_haj/

menu

15.6.2014 V ZKO Suchdol Douglas  úspěšně složil zkoušku ZPU1. Krásný den a pěkná atmosféra.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/15.6.2014_Zkousky_ZPU1_a_ZOP/

28.6.2014 Orlík - procházka lesem a koupání v přehradě. Také proběhla velká úprava srsti a Douglas je frajer. 

menu

Léto na Orlíku od-albyonu.rajce.idnes.cz/Dovolena_Orlik_2014/

24.7.2014 ZKO Stromovka - poslušnost zvládl Douglas po měsíci na jedničku, příprava na zkoušku  ZVV1  obrana byla super. Prostě na Jardu je nejlepší kousání. Asi Douglasovi Jarda chutná.

menu

25.-27.7.2014 Orlík - koupání, výcvik na serfu a procházky lesem - co víc si přát.

 od-albyonu.rajce.idnes.cz/Dovolena_Orlik_2014/

 8.-17.8.2014 Orlík - dovolená, která byla velmi pestrá, jak na vodní práce tak na výlety. jedna zkušenost Douglase, kdy nás napadl NO. Fotky zde:

od-albyonu.rajce.idnes.cz/Dovolena_Orlik_2014/

menu

 2.9.2014 ZKO Stromovka - po prázdninách opět na cvičáku. Na obranách Douglas zazářil, nic nezapoměl naopak byl fakt zlej pes.

8.8.2014 Výlet k Roztockému potoku s Hedvikou a NO holkama. Vyšli jsme za krásného počasí pesani se koupali, ale pak se počasí změnilo na bouřku a mi byli super mokrý. Jo Douglas si to, ale užíval.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/8.8.2014_Roztocky_potok

menu

3.10.2014 Výlet na Okoř - Spontální rozhodnutí a krásné podvečerní počasí se super partou lidiček a pesanů.od-albyonu.rajce.idnes.cz/3.10.2014_Vylet_na_Okor_-_Vera_s_Dumase_a_Douglasem,_Martina_s_Vlastikem_a_Andynou_Demonem,_M

4.10.2014 Příprava na zkoušky dle Národního zkušebního řádu a dle Mezinárodního zkušebního řádu IPO. Ráno jsme začali poslušností a pak následně probíhala obrana. Bezva atmosféra, která provázela pěkný den. Velká pochvala figurantům Jardovi a Pavlovi a pochvala pro kantýnu za výborný oběd. od-albyonu.rajce.idnes.cz/4.10.2014_ZKO_Stromovka

menu

20.10.2014 Návštěva v domě seniorů Eliška od-albyonu.rajce.idnes.cz/20.10.2014_Canisterapie_v_dome_senioru_Eliska/

24.10.2014 Bohnický háj a trénování stop V pátek odpoledne jsme se rozjeli do Bohnického háje na stopy a na procháztku. Já s Dumasem a Douglasem a  Hedvika s holkama NO. Stopy byli opravdu moc pěkné. Procházkou jsme ukončili páteční podvečer.

od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.10.2014_Bohnicky_haj/

menu

Prosincové výlety po okolí  http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.12.2014_Vylet_Uneticky_haj/
http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/19.12._-_20.12.2014_Prochazka_Nebusice_-_Sarka_-_Vokovice/
http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/21.12.2014_Vylet_Suchdol_-_Unetice/

28.1.2015 Návštěva v domě seniorů Eliška - Douglas i Dumas si to  fakt užívali. Potěšit babičky a dědečky v domově seniorů to je pro mé kluky hračka. Opět velké přivítání a mnoho povídání za dobu co jsme se neviděli. Hezké odpoledne strávené s lidmi, kterým jsme mohli zpestřit svou přítomností život v domově seniorů.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/28.1.2015_Canisterapie_v_dome_senioru_Eliska%2C_Praha_6_-_Brevnov/

15.2.2015 Výlet Suchdol - Únětice - Roztoky - Suchdol cca 12 km.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/15.2.2015_Vylet_Suchdol_-_Unetice_-_Roztoky_-_Suchdol/

8.3.2015 Obrany v ZKO Suchdol - jo Kája mi chutná

27.-29.3.2015 Opět na Orlíku. Krásný víkend, kde jsme dováděli, procházeli a upravovali.

menu

18.4.2015 si panička vymyslela, abych tahal vozík po Stromovce. Dokonce jsem musel tahat i Markétu. No nebylo to tak hrozný, docela se mi to líbilo.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/18.4.2015_Tahani_voziku_a_navsteva_u_Martiny/

19.4.2015 trénink v ZKO Suchdol na zkoušku ZVV1. Stopa no paráda cca 95 bodů, poslušnost bez překážky 1 m cca 80 bodů, obrany no revíry pomalé, ale dal je a kousání super cca 80 bodů. Škoda, že to nebylo na ostro. No uvidíme jak to bude na zkoušce.http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/19.4.2015_ZKO_Suchdol_-_stopy%2C_poslusnost_a_obrana/

menu

30.4.-3.5.2015 Pasohlávky - vodní práce, výlety a trénik stop http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/30.4.-3.5.2015_Pasohlavky…/

11.5.2015 Rozkvetlá Stromovka  http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.5.2015_Stromovka/

menu
27.5.2015 Návštěva v domě seniorů Eliška - opět Douglas s Dumas rozzářili úsměvy svou přítomností. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/27.5.2015_Navsteva_v_domove_senioru_Praha_6-Brevnov/

6.6.2015 tahání vozíku - Orlík

menu

8.6.2015 Jsme s Douglase natáčeli reklamu pro "Purinu". Bylo zde hraní s malým papilónem, tahání vozíku, procházka a plavání ve Vltavě. Velmi pestrý den. Douglas byl velmi unaven. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/8.6.2015_nataceni_reklamy_na_Purinu/

17.6. a 24.6.2015 ZKO Suchdol - trénování na zkoušky jak ZVV1, tak i zkoušku vodní práce. Nošení lana a pomoc tonoucímu - vše na suchu.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/17.6.2015_trenink_v_ZKO_Suchdol/

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.6.2015_trenink_v_ZKO_Suchdol/

menu

21. - 22.6.2015 Douglas ve filmu! Natáčení filmu "Berlín 1". Zde můj Douglas tahá vozíček v duchu první republiky. Moc pěkné zážitky z natáčení."Douglas SUPER"!!! Natáčení probíhalo na Senovážném náměstí a v Karlíně.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/21.-22.6.2015_Douglas_ve_filmu_BERLIN_1/#Dagyvefilmu.jpg

25.6.2015 ZKO Stromovka - výcvik

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.6.2015_Vycvik_v_ZKO_Stromovka/

menu

29.6.2015 Návštěva v domě seniorů Eliška - letní návštěva v domově byla velmi příjemná, ale též velmi teplá. Bylo velké horko, ale i přesto jsme splnili účel svou návštěvou. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/29.6.2015_Navsteva_v_dome_senioru_Eliska/

30.6.2015 Trénování v ZKO Stromovka  http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/30.6.2015_vycvik_v_ZKO_Stromovka/

menu

24.-26.7.2015 jsme pořádali s Bohouškem Dobřany - setkání přátel NF psa. Zde bylo počasí o malinko lepší, ale též bylo vedro. Sjeli se naši přátelé a byla legrace. Moc jsme si to užili. Výlet do Dobřan a procházky po okolí a hlavně večerní posezení s přáteli bylo moc fajn.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.-26.7.2015_Dobrany/

Léto na Orlíku - moc jsme si to úžívali plavali a dělali lehárko. Byla moc velká vedra a to se nám skoro nic nechtělo dělat.

menu

5.-6.9.2015 Džbán Praha 6 - jdeme s Dumasem na výstavu do veteránů, to bude něco. A bylo: Dumas vyhrál obě výstavy výborný 1 nejlepší veterán pes. Máme z něj radost.

25.-28.9.2015 Výlet do Týna nad Vltavou se super partou lidí a psů. Douglas si to užíval, že měl paničku jen pro sebe. Počasí vyšlo na jedničku. Ranní trénink stop a náslledné výlety po okolí - super.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.-28.9.2015_Kemp_Rusalka_Tyn_nad_Vltavou

menu

12.10.2015 opět návštěva v domě seniorů Eliška, kde Douglas exceloval při ukázkách výstavy a výcviku. Pěkně strávené odpoledne.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/12.10.2015_Navsteva_v_dome_senioru_Eliska

14.10.2015 Trénink zkoušky ZVV1 nanečisto. Luxusní terény na stopy. Hodnocení stopy 85 bodů, poslušnost  82 body a obrana krásná 90 bodů! Myslím, že jsme připraveni. Ještě aby nám to vyšlo na zkoušce.

menu

28.10.2015 Krásný výlet z Maxmiliánky podél Únětického potoka až do Únětic a zpět vrchem do Roztok. Douglas si to užil byla nás super parta.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/28.10.2015_Vylet_Maxmilianka_-_Unetice_-_Roztoky/

8.11.2015 Dnes  Douglas z Březinského zámku úspěšně složil zkoušku ZVV1 s bodovým ohodnocením: stopa 89, poslušnost 91 a obrana 72 celkem 252 bodů známka "dobře".

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/8.11.2015_Zkouska_ZVV1_-_Douglas/

menu

14.11.2015 šikovný Douglas složil stopařskou zkoušku dle Mezinárodního zkušebního řádu IPO "FPr1"

21.11.2015 Douglas složil zkoušku IPO-VO s body stopa 92, poslušnost 79 a obrana 78. Krásné ukončení sezóny.

menu

Po celé svátky výlety a procházky s psími kamarády to byla paráda. Také jsme s páníčkem byli na výšlapu na Velkou Ameriku. Ježíšek mi nadělil pod stromeček samé dobroty a plyšáka, který mi vydržel cca 2 hodinky a byl na cimpr campr.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/12.12.2015_vylet_na_Ameriku_aneb_18._Koksuv_rocnik/

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.12.2015_Vylet_Suchdol_-_Unetice_-_Suchdol/

3.1.2016 Po novém roce opět procházky a výcvik..

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/3.1.2016_Vychazka_Suchdolskym_hajem_a_trenink_stop/

20.1.2016 Návštěva v domě seniorů moc se mi líbila jsem uhlazenej a umazlenej. Ještě jsme večer hlídali kámoše Lojzu, protože Zdeňka šla na studie moc fajn večer.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/20.1.2016_Canisterapie_v_dome_senioru_Eliska_Praha_6_-_Brevnov/

5.3.2016 Výlet na Okoř http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/5.3.2016_Vylet_Na_Okor_je_cesta_jako_jedna_ze_sta..../

menu

15.-17.4.2016 Zahradiště - výcvik na suchu. Byla jsem požádána klubem KNFP zda bych nechtěla pro ně udělat výcvikový víkend na suchu. Oslovila jsem Bohouška Matuchu zda se mnou do toho půjde a on souhlasil. Začali velké přípravy a výsledek: Krásné prostředí a nám se moc líbilo. Douglas si to užíval. Velkým zpestřením výcviku byli překážky agilit a myslím, že se moc líbilo i soutěžení na čas.

23.4.2016 Úspěšně složená zkouška ZZO1 na 93 bodů ze 100. Posuzoval rozhodčí Jiří Pružina. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/23.4.2016_Zkouska_ZZO1_v_ZKO_Stromovka/

menu

4.5.2016 Canisterapie v domě seniorů Eliška

7.5.2016 Stopařská speciálka dle mez. řádu IPO - FPr2 na 80 bodů - to jsem, ale stopař!

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/7.5.2016_Zkousky_dle_IPO/

http://www.e-party.cz/img/dort-pohadkovy-05-scooby-doo.jpg

14.5.2016 Douglas oslavil 4 roky

18.6.2016 jsme jeli na zkoušku vodní zácharany, ale bohužel nám to nevyšlo. Dagy byl unavený a bez šťávy. Později mi paní veterinářka zjistila, že mám nemocnou štítnou žlázu. Tak proto ten neúspěch na těchto zkouškách. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/18.6.2016_Zkousky_vodni_zachrany_IRO_-_RH-WE/

menu

31.8.2016 jsme se přestěhovali do nového domečku, kde si  moc užíváme.

menu

12.11.2016 v ZKO Stromovka jsme úspěšně složili zkoušku FPr3 dle řádu IPO. Dagy byl moc šikovnej.http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/12.11.2016_zkousky_v_ZKO_Stromovka/

19.11.2016 Jsme nastoupili na stopařskou speciálku dle NZŘ. No stopa nám nevyšla, tak si to musíme zopakovat na jaře.http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/19.11.2016_Zkousky_v_ZKO_Stromovka/

menu

Užíváme si domečku a chodíme na výlety. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/

12.2.2017 Procházka s novým kámošem jezevčíkem Bročkem. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/5.2.2017_Nedelni_vylet_po_okoli/

menu

12.2.2017 Procházka s kámošem Brokem a novým kámošem Kukym. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/12.2.2017_Nedelni_prochazka/

13.2.2017 Návštěva v domě seniorů Eliška  - byl jsem dělat radost babičkám a dědečkům.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.2.2017_Navsteva_v_dome_senioru_Eliska/

menu

9.4.2017 závod v ZKO Libeň ULMANŮV MEMORIÁL - Douglas se umístil na 4. místě v kategorii ZZO1 ( poslušnost dle zkoušky ZVV1)

http://od-albyonu.rajce.idnes.c/9.4.2017_zavod_v_ZKO_Liben_ULMANUV_MEMORIAL/

23.4.2017 Zkoušky v ZKO Stromovka s Douglasem jsme se pokoušeli o složení zkoušky ZPS1 (zkouška psa stopaře 1), ale bohužel i přeto, že máme natrénováno jsme zkoušku pro velký vítr (fakt velký) neudělali na stopách. NEVA jdeme příště!

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/23.4.2017_Zkousky_v_ZKO_Stromovka/

menu

11.5.2017 Zkoušky v ZKO Stromovka tak ani dnes jsme zkoušku ZPS1 nesplnili. Nyní je vina na paničce. Ráno nám tam přijel myslivec znepříjemňovat atmosféru tím, že šlapeme v poli. A panička se rozhodila a bylo po stopě. NEVA dáme jí příště!

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.5.2017_Zkousky_v_ZKO_Stromovka/

22.5.2017 Jdeme do domova seniorů Eliška - opět jsme dělali radosthttp://od-albyonu.rajce.idnes.cz/22.5.2017_Navsteva_v_dome_senioru_Eliska/

menu

22.6.217 výlet na Maxmiliánku s Helčou a její smečkouhttp://od-albyonu.rajce.idnes.cz/22.6.2017_Maxmilianka/

25.6.2017 Jsme se zúčastnili závodu v ZKO Suchdol. Douglas vybojoval 6. místo v kategorii ZZO1 z 11 startujících. je to moje jednička mezi NF.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.6.2017_Zavod_o_Coddyho_pohar_ZKO_Suchdol/

menu

Prázdninové výlety po okolí Okoře - http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Prazdninove_vylety_po_okoli/

24.9.2017  Venouškův Memotiál - Douglas zazářil v masce "Mariňáka" a skončil cca na 6. místě. Krásný den a super parta lidí.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.9.2017_Venouskuv_Memorial/

 

21.10.2017 Ranní procházka s Martinou a Démonem směr Dřetovice - Zájezd - Libochovičky. Krásná procházka.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/21.10.2017_Ranni_prochazka_s_Martinou_a_Demonem/

menu

22.10.2017 úspěšně složená Stopařská speciálka ZPS1 podle NZŘ. Poslušnost 74, stopa 73 bodů. To mám radost!!!

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/22.10.2017_Zkousky_ZPS1_v_ZKO_Suchdol/

11.11.2017 Jsme úspěšně složili Canisterapeutickou zkoušku pod HELPPESEM. To mám radost.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.11.2017_Canisterapeuticka_zkouska/

menu

9.12.2017 - pochod na  Ameriku

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/9.12.2017_20.pochod_na_Ameriku/

27.1.2018 Krásný výlet do Šárky směr Liboc - Nebušice. Pěkně jsme si to užili.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/27.1.2018_Divoka_Sarka_-_Nebusice_-_Liboc/

menu

31.1.2018 Canisterapie v domě seniorů Eliška - babičky a dědečkové měli velkou radost. A mi taky. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/31.1.2018_Canisterapie_v_dome_senioru_Eliska/

Nyní chodíme skoro každou neděli trénovat do ZKO Suchdol - je to super.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.2.2018_ZKO_Suchdol_trenink/

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/4.2.2018_Trenink_v_ZKO_Suchdol/

menu

7.2.2018 jsme si pořídili nový přírůstek do smečky Majnský mývalí kocourek APOLLO. Už jsme kámoši. http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Apollo/

Každý den chodíme procházky

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/3.3.2018_prochazka_po_okoli/

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Breznove_ranni_prochazky/

menu

24.3.2018 Procházka s kámošema po okolí. Moc jsme si to užili.

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.3.2018_Prochazka_po_okoli/

25.3.2018 Ulmanův memoriál v ZKO Libeň krásný závod, kde jsme se umístili až na 10. místě. Příjemná atmosféra a hlavně bezvadná parta. Místní kantýna byla též vynikající.http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.3.2018_Ulmanuv_Memorial/25

menu

Vycházkový duben - jsme pořád někde v přírodě a jsme tu š'tastný

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/10.4.2018_Vychazka_po_okoli/

http://od-albyonu.rajce.idnes.cz/13.-14.4.2018_prochazky/

21.4.2018 jsme se zúčastnili 1. Interního závodu v ZKO Stromovka, kde jeme obsadili 5. místo v kategorii ZZO1.

http://patnik.rajce.idnes.cz/ZKO_Stromovka_zavody_2018/

menu

25.4.2018 Návštěva v domě seniorů - canisterapie

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.4.2018_Canisterapie_v_Domove_senioru_Eliska/

28.4.2018 úspěšně složená zkouška STPr1  dle řádu  IPO

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/28.4.2018_Zkousky_v_ZKO_Stromovka/

menu

25.-27.5.2018 Víkend na Máchovo jezeře

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/25.27.5.2018_Machovo_jezero/

6.6.2018 Vodní práce  Knížecí rybník Tábor

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/6.6.2018_Knizeci_rybnik_Tabor_-_vodni_prace_KNFP/

Léto na Orlíku https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Orlik_05_2018/

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/22.-24.6.2018_Orlik/

menu

1.6.2018 se nám narodil nový přírůstek Woody a můj kámoš

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/1.6.2018_WOODY_Bohemia_Beryl/

2.6.2018 Den dětí v Libochovičkách

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/2.6.2018_Den_deti_v_Libochovickach/

menu

11.6.2018 a 18.6.2018 se narodili další přírůstky k nám do rodiny Capitán a Morgan

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/11.6.2018_a_18.6.2018_se_nam_narodili_dalsi_nove_prirusteky_Capitan_a_Morgan/

29.-30.9.2018 Dovádění na Orlíku

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/28.-30.9.2018_Orlik/

menu

21.-23.9.2018 Víkend v Zadní Třebáni aneb poprvé s Woodym na výletě

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/21.-23.9.2018_Zadni_Treban/

3.10.2018 Canisterapie - poprvé s Woodym v teamu

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/3.10.2018_Canisterapie_v_dome_senioru/

menu

7.10.2018 Venouškův memoriál a první závod Woodyho

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/7.10.2018_Venouskuv_memorial/

20.10.2018 procházka po okolí s kámoškama

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/20.10.2018_Prochazka_po_okoli/

 

 

27.10.2018 Zkouška STPr2 - bohužel jsme neudělali jelikož jsme se nevešli do časového limitu. Nemohl jsem najít ten poslední předmět.

24.11.2018 úspěšně složená zkouška STPr2 dle řádu IPO. Mám 83 bodů ze 100. Krásná práce.

menu

8.12.2018 Výlet na Malou a Velkou Ameriku. Psí smečka byla super. Při stoupání kaňonem na Malou Ameriku probíhal hon na divoká prasata. Museli jsme být na vodítku a pak náhle přes cestu nám přeběhlo velké prase s dorostencem. Stáli jsme jak sochy. Za chvíli se ozvala rána jak z děla. Myslivci vystřelili. No ustál jsem to. Cestou zpět jsme šli přes Bubovice a Karlštejn a z Karlštejna jsme jeli vlakem do Srbska, kde jsme měli auto.  Moc pěkný výletíček

 

12.1.2019 dnes jsme byli na stopě měl jsem tam pravoúhlý lom a ostrý lom a krásně jsem stopu vypracoval. Jsem prostě jednička.

menu

6.2.2019 Návštěva v domě seniorů Eliška, Praha 6 - Břevnov
Hezké odpoledne strávené v kruhu seniorů. Povídali jsme si a i jsme si zasoutěžili.

 

17.2.2019 obrany v ZKO Suchdol. Jsem pěkně kousal na Tomáše figuranta.

 

menu

13.4.2019 II.Interní závod ZKO Stromovka - Douglas vybojoval 5.místo v ZZO1. Jsem na něj pyšná. Bodově obhájil i právem složenou zkoušku ZZO1.

patnikrajce.net

22.9.2019 jsme se zúčastnili Venouškova Memoriálu v ZKO Suchdol.  Závodilo 24 psů a
Douglas obsadil 11. místo. Naše maska je záchranářský team.

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/22.9.2019_Venouskuv_Memorial/

menu

24.8.2019 Stopy s Vladimírem Nedvědem ve Stromovce

24.-28.102019 prodložený víkend na Orlíku

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/Orlik_24.-28.10.2019/

menu

17.11.2019 ZKO Stromovka moje druhá úspěšně složená zkouška z výkonu IFH-V  71 bodů

https://patnik.rajce.idnes.cz/Zkousky_ZKO_Stromovka_17.11.2019/

Prosinec plný procházek s psími kamarády

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/24.12.2019_vanoce_a_prochazky/

menu

5.4.2020 Procházka s Markétou

https://od-albyonu.rajce.idnes.cz/5.4.2020_prochazka_s_Marketou/

menu

Cvičení a dovádění na zahradě.

Procházky a setkávání se psími kamarády ....

 

Náhledy fotografií ze složky Douglas z Březinského zámku